میزان بار مجاز برای پرواز‌

روش‌ های پرداخت جریمه اضافه بار

اگر وزن بار‌های چمدان شما بیشتر از سقف مجاز پرواز باشد، مشمول جریمه و مجبور به پرداخت هزینه اضافه بار می‌شوید. در پرواز‌های مختلف، میزان بار مجاز و هزینه اضافه بار متفاوت است و به کلاس پرواز و نوع ایرلاین یا شرکت هواپیمایی بستگی دارد. در پرواز‌های خارجی به دلیل مسافت طولانی‌تر، هزینه اضافه بار نسبت به پروازهای داخلی بیش‌تر می‌شود. اما با چه روش‌هایی می‌توان هزینه اضافه بار را پرداخت؟ در این مطلب همراه ما باشید تا ضمن بررسی میزان بار اضافی و هزینه آن در ایرلاین‌های داخلی و خارجی، شما را با روش‌های پرداخت جریمه اضافه بار آشنا می‌کنیم.

روش‌ های پرداخت جریمه اضافه بار 

منظور از هزینه اضافه بار چیست؟

در پرواز‌های مختلف هر مسافر حق دارد وزن مشخصی بار به همراه داشته باشد. اما اگر این بار از سقف تعیین شده بیشتر شود، مسافر مشمول پرداخت جریمه بوده و باید هزینه بیشتری بپردازد. بار مجاز که شامل بار دستی و چمدان هم می‌شود، مقدار مشخصی دارد. در کلاس‌های پروازی مختلف، میزان بار مجاز متفاوت است.

برای مثال در کلاس اکونومی در مقایسه با کلاس بیزینس یا فرست کلاس، میزان بار کمتری باید حمل شود. محاسبه هزینه اضافه بار بر اساس نوع ایرلاین، هزینه بلیط هواپیما، طول پرواز، کلاس پرواز و وزن بار مسافر صورت می‌گیرد. برای تعیین میزان بار در شرکت‌های هواپیمایی، توجه به وزن و تعداد بسته‌ها بسیار مهم است.

میزان بار اضافی و هزینه آن در ایرلاین‌های داخلی

میزان بار مجاز برای پرواز‌های کلاس اکونومی در ایرلاین‌های کاسپین، تابان، ماهان ایر، زاگرس، آسمان، آتا و کیش ایر ۲۰ کیلوگرم بوده و برای پرواز‌های کلاس بیزینس یا تجاری ۳۰ کیلوگرم است. شرکت هواپیمایی ایران ایر، سقف میزان بار خود را ۱۰ کیلوگرم بیشتر اعلام کرد. بنابراین در پرواز‌های اکونومی این شرکت، حمل ۳۰ کیلوگرم و در پرواز‌های تجاری آن حمل ۴۰ کیلوگرم بار مجاز است. وزن بار دستی در ایرلاین‌های داخلی را به میزان پنج کیلوگرم در کلاس اکونومی و هفت کیلوگرم در کلاس بیزینس تعیین کردند. معمولا در پرواز‌های داخلی هزینه اضافه بار به اندازه یک درصد قیمت بلیط به ازای هر کیلوگرم محاسبه می‌شود.

میزان بار مجاز برای پرواز‌

میزان بار اضافی و هزینه آن در ایرلاین‌های خارجی

در پرواز‌های خارجی، محدودیت بار مجاز اهمیت بیشتری از پرواز‌های داخلی  دارد؛ زیرا هزینه اضافه بار آن بیشتر است. در پرواز‌های خارجی میزان بار مجاز با توجه به مسافت و طول مسیر مشخص می‌شود. میزان باز مجاز در پرواز‌های بین‌الملل با توجه به نوع ایرلاین، کلاس پروازی و مقصد فرق دارد و برای مثال در قسمت baggage weight بلیط لحظه آخری تهران به استانبول درج می‌شود. برای پرواز‌های اکونومی یا اقتصادی، هزینه بار اضافی بین ۲۰ تا ۳۰ کیلوگرم است. در پرواز‌های فرست کلاس هم امکان حمل ۳۰ تا ۵۰ کیلوگرم بار وجود دارد. در کلاس اکونومی بار دستی باید بین پنج تا هفت کیلوگرم باشد و در پرواز‌های فرست کلاس تا ۱۵ کیلوگرم نوسان دارد. ایرلاین‌های امارات، قطر، ماهان، ترکیش ایرلاین و ایران ایر برای حمل‌ونقل بار، ظرفیت نسبتا خوبی را در نظر گرفته‌اند. هزینه بار اضافی در پرواز‌های خارجی به نوع ایرلاین و مسافت سفر بستگی دارد و قیمت آن به ازای هر کیلوگرم بین هشت تا ۴۵ دلار است.

روش‌های پرداخت جریمه اضافه بار

برای پرداخت جریمه اضافه بار می‌توانید روش‌های متفاوتی را امتحان کنید:

پای کانتر

در این روش به‌صورت حضوری به دفتر پرداخت جریمه در فرودگاه مراجعه کرده و هزینه اضافه بار را بپردازید. پرداخت جریمه بار اضافی به‌صورت حضوری ممکن است خیلی وقت گیر باشد. پس به جای اینکه در صف‌های طولانی منتظر بمانید، روش‌های دیگر را انتخاب کنید.

اینترنتی

امکان پرداخت آنلاین از طریق پورتال یا سامانه ایرلاین وجود دارد و مبلغ آن به اضافه هزینه بلیط از حساب شما کسر می‌شود. در صورت سفر به کشورهای خارجی مثل ترکیه و هنگام خرید بلیط لحظه آخری تهران استانبول از سایت‌های معتبری مانند علی بابا، هزینه اضافه بار خود را اینترنتی پرداخت کنید.

تلفنی

بعضی ایرلاین‌ها این امکان را در نظر گرفته‌اند که از طریق تماس تلفنی با آن‌ها بتوانید اطلاعات مورد نظر را ارائه و جریمه اضافه بار را پرداخت کنید. درست است که این روش دردسر‌های روش حضوری را ندارد. اما به سادگی پرداخت اینترنتی هم نیست.

روش‌های پرداخت جریمه اضافه بار

خرید بلیط و پرداخت جریمه اضافه بار پیش از سفر

شما می‌توانید هنگام خرید بلیط لحظه آخری تهران استانبول به‌صورت آنلاین، جریمه اضافه بار را به ایرلاین مربوطه پرداخت کنید. البته قبل از آن باید قوانین و مقررات مربوط به اضافه بار در ایرلاین مورد نظر را بررسی کرده و پس از بسته‌بندی بار خود، وزن آن را تعیین کنید. بدین ترتیب در روز پرواز بدون هرگونه استرس و با خیالی راحت به سمت مقصد مورد نظرتان راهی می‌شوید و به هیچ وجه در صف‌های طولانی منتظر نمی‌مانید.

خرید بلیط لحظه آخری تهران به استانبول و جریمه بار اضافه

توجه به هزینه اضافه بار در سفر‌های داخلی و خارجی خیلی مهم است. پیشنهاد می‌دهیم همیشه قبل از سفر به دقت قوانین و مقررات مربوط به وزن و اضافه بار در پرواز‌های مختلف هر ایرلاین را بررسی کنید. بدین ترتیب با پرداخت به موقع جریمه اضافه بار، خیلی راحت و در کمال آرامش و آسودگی به مقصد مورد نظرتان می‌رسید.

با توجه به اینکه هزینه اضافه بار در پرواز‌های خارجی بیشتر است، حتما قبل سفر چمدان و بار‌های دیگر را بسته‌بندی کرده و از وزن آن‌ها و میزان بار مجاز در پرواز مطلع شوید. شما می‌توانید بلیط لحظه آخری تهران به استانبول را لیست پروازها به مقصد این شهر از ترکیه را در سایت علی بابا ببینید. در لیست پروازهای این سایت، با کلیک روی بلیط‌های سیستمی و چارتری، قوانین استرداد، میزان بار مجاز و شرایط پرداخت جریمه اضافی قابل مشاهده هستند.

تصویر شهاب شیردل
شهاب شیردل
جهان را ببین. جهان، رویایی تر از هر رویایی است

دیدگاهتان را بنویسید